vrrrr..mňau

Jaguarundi

6. dubna 2009 v 16:05 |  Jaguarundi
Jaguarundi
Je malá kočka, žijící divoce v Jižní a Střední Americe. Často je zařazován do rodu Felis, kočka, pokud je zařazen do rodu Herpailurus, je jediným zástupcem svého rodu.

Vzhled

Hmotnost
: 2,5 - 9 kg
Délka těla: 51 - 78 cm
Výška: 34 cm

Jaguarundi se podobá kočce domácí, ale ve srovnání s ní má kratší silnější končetiny, dlouhý ocas a krátší uši. Celkové proporce těla mu vysloužily anglické pojmenování "otter cat", neboli vydří kočka, nebo také "weasel cat", kočka-lasice.
Přestože patří mezi malé kočky, má kulaté zornice.
Srst je u dospělých jedinců jednobarevná, tmavě hnědá až černá, šedá, ale také červená. Tmavší formy žijí v zalesněných oblastech, v sušších biotopech převládají světlejší formy jaguarundiho.
Mláďata jsou skvrnitá.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama